Informatie

Wanneer reserveren?

Om ervoor te zorgen dat jullie op tijd zijn met een reservering, noteer ik tijdens jullie zwangerschap jullie uitgetelde datum, zodat ik er rekening kan houden met de komst van jullie kindje. Ik houd altijd een maximum aantal baby’s per week aan, zodat ik jullie ook kan inplannen wanneer jullie kindje te vroeg of te laat geboren wordt. Wanneer jullie bevallen zijn hoor ik dit graag binnen 2 à 3 dagen zodat we een definitieve datum kunnen vast leggen.

Hoe ziet een newbornshoot er uit?

Een Midi of Maxi newbornsessie duurt ongeveer 3 à 4 uur en wordt bij mij in mijn daglichtstudio gedaan. Het kan ook bij jullie thuis doorgaan, alleen kunnen we daar niet alle props en accesoires gebruiken. Deze tijd is nodig om het op een rustige en comfortabele manier te laten verlopen. Omdat het fijn is als jullie kindje tijdens de sessie slaapt, is het handig dat het gevoed wordt net voor we beginnen, dit kan in mijn studio. Jullie kleintje is de leidraad tijdens de sessie. Hij of zij zal bepalen hoe lang het duurt en welke houdingen we kunnen doen. Door mijn ervaringen weet ik snel wat hij/zij wel en niet fijn vindt. Hier speel ik altijd op in, zodat de sessie op een comfortabele manier verloopt en het lekker ontspannen is. Ik forceer niets! Door jullie kindje te volgen, probeer ik een persoonlijk eindresultaat neer te zetten, passende bij jullie kleine uk.

Mijn studio

Mijn studio is te vinden op het eerste verdiep van een prachtige herenwoning die ingericht is door mijn andere passie, De kaarskesprocessie. Deze is volledig ingericht om de beste kwaliteit uit mijn foto’s te halen. Ik gebruik enkel daglicht, wat hier optimaal aanwezig is. De studio is voorzien van een fijne plek om rustig te zitten tijdens de shoot. Zo kunnen de ouders op een ontspannen manier meekijken hoe hun kleintje op de foto gaat. Uiteraard is er de mogelijkheid om te voeden en is er een omkleedkussen aanwezig. Er is ook een mogelijkheid om het gebruik van een microgolfoven om eventuele flesvoedingen op te warmen. Tijdens de sessie is de studio de hele dag voor jullie gereserveerd. Zo kan ik alle rust en tijd bieden dat jullie kindje nodig heeft. Dit is enorm belangrijk voor het eindresultaat. In deze ruimte is het ook mogelijk om gezamelijke foto’s te maken met de ouders en/of broertje(s) en zusje(s). Deze kunnen best pas komen tegen het laatste half uurtje van de sessie, want hen zo lang rustig houden is niet gemakkelijk. Maar dit wordt besproken tijdens de reservering.

Voorbereiding

Om zowel de ouders als de baby rustig de fotoshoot in te laten gaan, is een goede voorbereiding verstandig. Zo is het aan te raden om de baby een lekker warm badje te geven net voor je naar hier komt. Plan het eten geven ook net voor de shoot begint hier in de studio. Het is ook aan te raden om te zorgen dat jullie baby de dag van de reportage geen strakke kleding aan heeft en dat de luier ook niet te strak zit. Om de rust te bewaren vraag ik om met niet meer dan 2 personen aanwezig te zijn. Als jullie een shoot willen met grote broer en zus erbij, is het best dat ze enkel aanwezig zijn tijdens dit moment van de shoot omdat ze hun wel snel zouden gaan vervelen als het stil moet blijven. Dit wordt best al besproken tijdens de reservering.